Kulturális coaching vezetőknek

Vezetőből elit, politikusból államférfi, szemlélőből reneszánsz ember

A szépirodalom, a képzőművészet, vagy az opera nyolcezresei csak arra várnak, hogy meghódításukkal inspirációt, magasabb társadalmi státuszt és jobb életet nyerhess. 

Kulturális coaching szolgáltatásunk egy olyan életre szóló élményt adó expedíció, amelynek állomásait rád szabva tűzzük ki, és amelyen tapasztalt serpaként kísérünk végig. Kérj visszahívást, beszéljük meg, hogyan lehetsz te is a kulturális felső tízezer tagja!

Nem elég a szakmádban magasra törni

Az üzletben, a politikában, a diplomáciában a legjobbak között a legjobbnak kell lenned.
Nem csoda, hogy az Ulysses vagy a Ring tetralógia helyett inkább a saját területeden való fejlődésre, a vezetés művészetére összpontosítasz.
Amikor a kiégés veszélye fenyeget, végképp bezárul a kör. Még ha műértő ízlésed, veleszületett szépérzéked arra int is, hogy a magas kultúrával dolgod van, akkor is csak 24 órával gazdálkodhatsz, amelybe a szépirodalom, a tánc, a képző- és zeneművészet, a teológia, a filozófia remekei már nem férnek bele. És még ha rád is tör a kultúrszomj, már ott megtorpansz, hogy mi alapján válassz, mire szánj időt.
Ám így elveszíted annak a lehetőségét is, hogy a kultúra önfeledt élvezete által kreatívabb, teljesebb ember legyél.
“A műveletlen ember önmaga karikatúrája”
- figyelmeztetett Schlegel, a német költő és filozófus. Vezetőként aligha engedheted meg magadnak, hogy lemondj arról az önazonos, hiteles életről, ahová a magas kultúra a belépő.

Van út a magaskultúrához

És ezzel együtt van hozzáférés ahhoz az élethez, ahol vezetőként is az a könnyed, művelt, reneszánsz ember lehetsz, akivé legbelül mindig is válni szerettél volna. 

A kulturális coaching egy személyre szabott, exkluzív vezetői program, amely elérhető közelségbe hozza a magaskultúra csúcsait, ezáltal a kulturális felső tízezer részévé avat. 

Személyiséged, tudásod, céljaid összeállítjuk azt a kulturális útvonalat, amelyet be kell járnod, és levesszük a válladról a programok megszervezésének terhét. 

Operát és táncot nézel páholyból, filozófiát, teológiát, magyar- és világirodalmat olvasol, privát vezetéssel látogatsz kiállítást, képzőművészeti árverésen tűnsz fel, elkezded a saját gyűjteményed építését, megkóstolod az év legizgalmasabb degusztációs menüjét, stílustanácsokat veszel, kulturális protokollt tanulsz - és ez csak pár lehetőség.
Értő párbeszéddel, professzionális szakértők társaságával segítünk a művek, programok feldolgozásában, értelmezésében. Mindvégig arra motiválunk, hogy mindezt meg is valósítsd, és teljes diszkréciót garantálunk.

Az eredmény? Jobb vezető, jobb ember leszel. Inspirációt, kreativitás-koktélt, új lendületet nyersz, javul a problémamegoldó képességed. Kiteljesedsz. A műveltségében bizonytalan szemlélőből világra segítjük a reneszánsz embert.
Visszahívást kérek

Miből áll a kulturális coaching?

BEAVATÁS (60 perces audit)

A személyes találkozó a kölcsönös ismerkedésről, az igényeid feltérképezéséről szól. 
Ez a beszélgetés a záloga annak, hogy a személyre szabott programterv teljes, a kulturális coaching eredményes legyen. A beavatást egy ismerkedő telefonbeszélgetés előzi meg, visszahívást az oldal alján található űrlap kitöltésével kérhetsz.

Az audit díja: 50 000 Ft + áfa

ÚTVONALTERV (ha csak az alaptáborig jössz)

Személyre szabjuk a negyed-, fél- vagy egész éves kulturális kínálatodat, és igény esetén segítünk a jegyek, belépők, művek beszerzésében.

A díjat egyedileg határozzuk meg.

EGYÉNI KULTURÁLIS COACHING

Rád szabva kiválogatjuk az év legkiemelkedőbb kulturális eseményeit.
Megszerezzük a legjobb helyeket, ha kell, szállodát foglalunk, a zárt ajtók mögé is bejuttatunk, összehozunk kortárs művészekkel és alkotókkal.
Többek között ezeken a területeken hódíthatod meg a magaskultúra nyolcezreseit: magyar és világirodalom, filozófia, teológia, opera, tánc, film, komolyzene, építészet, tudomány, színház, gasztronómia, borkultúra, divat.
A társasági programokba üzletfeleidet, családtagjaidat is bevonhatod, és lehetőséged van mastermind-típusú csoportos coachingra is.
A havi 1 kultúrprogram mindegyikéhez privát képzést kapsz szakértőinkkel.
Különleges szolgáltatásaink: alkotói workshopok (szépírástól a festészeten át a szobrászatig); komplex, művészeti és vezetői coaching; önismereti munka.
A program ideje 1 év (minimum 3 hónap).
Mindezt nem csak Magyarországon, de Európában és az USA keleti és nyugati
partján
is igénybe veheted.
A díjat egyedileg határozzuk meg.
 1. Világirodalmi mű olvasása (klasszikus/kortárs)
 2. Magyar irodalmi mű olvasása (klasszikus/kortárs)
 3. Filozófiai mű olvasása
 4. Teológiai mű olvasása
 5. Film: klasszikus vagy kortárs (partnerünk a Művész Mozi)
 6. Komolyzenei koncert páholyból (partnerünk a Müpa)
 7. Opera páholyból (partnerünk a Müpa és az Opera)
 8. Tánc páholyból (partnerünk a Müpa és az Opera)
 9. Építészet (klasszikus/kortárs, partnerünk az Építész Fórum)
 10. Tudomány: az évad legfontosabb tudományos előadása
 11. Önismeret: az évad legfontosabb előadása/ workshopja
 12. Képzőművészet: klasszikus/modern/kortárs kiállítás privát vezetéssel (partnereink: Szépművészeti Múzeum, MNG, Műcsarnok, galériák)
 13. Képzőművészeti árverésen való részvétel, saját gyűjtemény építése klasszikus képekből/kortárs képekből (partnereink: Ernst Galéria és Virág Judit Galéria)
 14. Színház (partnereink: budapesti színházak, MITEM)
 15. Parfümismeret klasszikus/kortárs (partnerünk: Zólyomi Zsolt La Parfume boltja és parfümiskolája)
 16. Gasztronómia: az évad legizgalmasabb degusztációs menüje, Michelin-csillagos étterme és bisztrók.
 17. Borkultúra (minden esemény képzési alkalmához egy top selection egy-egy palackját párosítjuk az adott bor/vidék bemutatásával)
 18. Kulturális protokollra tanítunk
 19. Divatbemutatók értelmezése és egyéni stílustanácsadás (partnereink: Thinwood SzemüvegSzabóság, Galamb Bespoke Tailoring, Vass cipő)
 20. Újságolvasás (kiválasztjuk a legértékesebb lapokat heti/havi rendszerességgel, a NY Times-tól a magyar nyelvű szaklapokig)

CSAPATÉPÍTŐ PROGRAM, INSPIRÁCIÓS ELŐADÁS

Munkatársaid, céged számára is elérhetővé tesszük a magaskultúrába bevezető program egy szeletét csapatépítő vagy inspirációs előadás formájában.
Az elithez akarok tartozni

Nekem való?

Igen, ha vezető beosztásban dolgozol nagyvállalati környezetben, a kkv-k felső kategóriájában, a bankszektorban, a politikában vagy egy kulturális intézménynél.
Igen, ha felső vezető, topmenedzser, befektető, ügyvéd, orvos, diplomata vagy.
Igen, ha úgy érzed, hogy az idő- és ismerethiány elvág a kifinomult, stílusos reneszánsz élettől.
Igen, ha már tudod, hogy a kultúra híd az önazonos, sikeres vezetői élethez, de a programok kiválasztásában, értelmezésében szakértő segítségre van szükséged.
Igen, ha a kiégés veszélye fenyeget, és a magaskultúra által új impulzusokra, szárnyaló szabadságra, formabontó stresszkezelésre vágysz.
“Felső vezetőként Párizsban volt egy négynapos utam. A kint töltött napok közül az egyik délutánján és egy másik estéjén még nem volt programom. A korábbi beavatás alapján a MűGond munkatársai azt javasolták, hogy a Louvre állandó kiállításai közül egy szintet nézzek meg, amihez megkaptam a múzeumi belépőmet és az indulás előtt egy online lejátszható, nekem szóló, egyórás bevezető előadást a megtekinthető alkotásokról egy rövid útmutatóval együtt. A kiállítást követően pedig javasoltak egy olyan éttermet amely a múzeum közelében bevezetést adott a francia konyha és borok világába. A szabad estémre pedig szerveztek szállást és jegyet a Párizstól nem messze található koncertek egyikére, amely annyira szórakoztató volt, hogy a “komolyzenei” csak felerészt volt igaz.”

Kik vagyunk

A 2020-ban, Dr. habil. Hoványi Márton és Dr. Nagy Fruzsina által alapított MűGond hermeneutikai kör egy olyan kulturális vállalkozás, amely a legmagasabb színvonalon, de közérthetően és élményszerűen vezeti be ügyfeleit a magaskultúrába.
A klasszikus coaching folyamataival érjük el, hogy a műélvezet észrevétlenül fejlesztéssé is váljon.
Miért velünk támadj csúcsot? Egyetemi oktatók és professzionális előadók vagyunk, a kultúra terén Ph.D. és habilitációs fokozatokkal rendelkezünk.
Az alapítók 2013 óta önálló kommunikációs céget is vezetnek Szónok Születik Retorikaiskola néven, több mint 2500 embert képezve magyar és idegen nyelven. A világ legjobb tudományos műhelyeiben képződtünk és dolgoztunk (Yale, Oxford, Humboldt, K.U. Leuven, MTA).
Kurzusainkra százak váltanak jegyet, pedig olyan bonyolult és hosszú befogadást igénylő művekkel foglalkozunk, mint az Ulysses, a József és testvérei, az Isteni színjáték, Wagner Ring tetralógiája, vagy Barnett Newman Abraham című festménye.
Partnereink: Müpa, Magyar Állami Operaház, CinemaMom, Helikon és a Magvető Kiadók, Írország Magyarországi Nagykövetsége, Goethe Institut, ELTE.
Dr. habil. Hoványi Márton
irodalmár és teológus, egyetemi docens
a MűGond kulturális coaching program állandó szakértője és vezetője
Dr. Nagy Fruzsina
Irodalmár, mentálhigiénés szakember
Érdekel a program

Tűzd ki a zászlót a magaskultúra csúcsaira 

Idővel akkor is az elithez fogsz tartozni, ha éveket áldozol arra, hogy ledoktorálj esztétikából, összebarátkozz a jelenkori művészeti szcéna prominens képviselőivel, végiglátogasd Európa legnagyobb múzeumait és képtárait, netán meghallgasd a teljes operairodalmat.

Gyorsítósávként a MűGond kulturális coaching szolgáltatása egy sommelier tudását és empatikus figyelmét kínálja, amellyel eléd teszi a hozzád illő, téged emelő szelekciót.

Kérj visszahívást, kezdődjön a beavatás!

A vezetői kulturális coaching nyitánya egy 60 percnyi beszélgetés dr. habil. Hoványi Mártonnal, aki feltérképezi az elképzeléseidet, a lehetőségeidet, majd felrajzolja, hogy milyen programokra, eredményre számíthatsz. A személyes találkozó kerete épp úgy lehet egy irodai kávézás, ebéd, mint egy közös múzeumlátogatás.

Lehet, hogy a beszélgetés alapján neked a könnyűzene vagy a gasztronómia nyújtotta művészeti élmény jelenti majd a kihagyhatatlan műértő élvezetet? A beavató beszélgetés nem csak abban segít, hogy kiderüljön, milyen területeken fejlődhetsz, de kihagyhatatlan önismereti tükröt is jelenthet.

"*" a kötelező mezőket jelöli

Hogyan érünk el?

A telefonbeszélgetés nem jár kötelezettséggel, rajtad áll, hogy folytatjuk-e a beavatással személyesen is.
“Szállodaigazgatóként kerestem meg Marcit azzal hogy vezessen be olyan kulturális rétegek ismeretébe, amelyeket tudok használni, ha reprezentálnom kell valami miatt. A beavató beszélgetés után az operára esett a választás. Emlékszem, ahogy kiválasztottuk a páholyba szóló jegyeket a Don Carlosra, már ez felemelő érzés volt. Világos és izgalmas bevezetést kaptam a darab előtt részben Marcitól, részben egy erre a feladatra dedikált zenetörténésztől, így már azt is tudtam, hogy mikor és mit érdemes figyelni a darab során, pedig soha nem jártam előtte operában. Ha csak ennyi történt volna, már akkor megérte volna az élmény, hogy végre értő szemmel és füllel ülök egy ilyen eseményen, de ezt követően még az általam vezetett szállodák egyik szervezetfejlesztési kérdéséhez is hozzákapcsoltuk az operában látott karakterek vívódásait. Az exkluzív és izgalmas élményről a legtöbbet az mondja el, szerintem, hogy még ugyanabban az évben karácsonykor azt adtam a menedzsment tagoknak ajándékba, hogy együtt elmentünk megnézni ugyanezt a darabot.”
envelopecrossmenu